PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische informatie

Briefing
Tien minuten voor de start is er een verplichte briefing op het start/finish-terrein om de belangrijke zaken en eventuele wijzigingen (nogmaals) onder de aandacht te brengen.

Startnummer en stuurbord
Je krijgt een startnummer en een stuurbord voor op de mountainbike. Het startnummer moet, tijdens het hardlopen, op de voorzijde gedragen worden en tijdens het mountainbike op de achterzijde gedragen worden. TIP! Neem een elastische band mee voor het bevestigen van het startnummer. Deze zijn ook ter plekke te verkrijgen á € 7,-. Het stuurbord moet met tie-wraps op het stuur worden geplaatst. 

Tijdregistratie
Om te zorgen dat je tijden worden geregistreerd met de MyLaps ChampionChip, dient deze om de enkel te worden gedragen. Een enkelbandje is hiervoor de beste optie. Deze zijn ook ter plekke te verkrijgen á € 2,-. Deelnemers met een groene koopchip ontvangen deze samen met de chip bij het startpakket. LET OP! Deelnemers die meedoen als duo dienen het enkelbandje met chip in het wisselvak van de duo’s aan elkaar over te dragen, zodat alle tijden worden geregistreerd.

Start
De eerste run begint met een steile en ook smalle klim, waardoor we genoodzaakt zijn om een zogenaamde zandloperstart te hanteren. Middels gekleurde beachflags zijn er een viertal startzones om zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours. Graag aansluiten bij de startzone van uw verwachtte snelheid:
ORANJE: 15 á 19 kilometer per uur
GROEN: 13 á 15 kilometer per uur
BLAUW: 11 á 13 kilometer per uur
ROZE: 9 á 11 kilometer per uur
Het startvak is enkel toegankelijk onder het spandoek met ‘entree startvak’.

Parcours
De route is uitgezet met fluorgele borden en rood-witte linten. Op belangrijke punten staan mensen van de organisatie om de deelnemers te begeleiden en op gevaarlijke punten te wijzen. Volg hier de instructies van de verkeersregelaars en parcourswachten op.

Wisselzone / wisselen
Er is een bewaakte en afgesloten wisselzone ingericht waar je wisselt van lopen naar fietsen en van fietsen naar lopen. Je kunt je mountainbike daar stallen. In de wisselzone worden uitsluitend deelnemers en officials toegelaten. Uiterlijk een half uur voor de start moet de mountainbike in de wisselzone zijn afgeleverd. We vragen attent te zijn op deelnemers die reeds met hun wedstrijd zijn gestart en deze niet te hinderen tijdens het plaatsen/ophalen van uw mountainbike. De plaatsen in de wisselzone zijn niet genummerd, maar opgedeeld in zones per startserie. Ophalen van de fiets kan alleen na afloop van de wedstrijd, op vertoon van het startnummer. Het betreden en verlaten van de wisselzone voor/na de wedstrijd, kan alleen via de bike check-in/bike check-out. Na het eerste hardlooponderdeel kom je in de wisselzone. Hier wissel je (eventueel) van schoeisel, zet de helm op en pakt de mountainbike. Met de fiets in de hand moet de helm altijd vast zijn met gesloten kinband. In de wisselzone mag niet gefietst worden. Pas na de balk stapt men op de fiets. Bij het terugwisselen naar het lopen stapt men vóór de balk van de fiets. Met doet de helm pas af als de fiets is teruggezet. Men wisselt (eventueel) weer van schoeisel en loopt vervolgens het afsluitende looponderdeel.

Voor de DUO-deelnemers is er bij de wisselzone een apart vak om de enkelband met chip aan elkaar over te geven. Dus als je hardlopende partner van start is gegaan dan wacht jij als fietsende partner in dit vak. Wanneer je partner klaar is met het eerste loop onderdeel dan komt hij naar dit vak gerend en neem je zijn enkelbandje over. Vervolgens wordt aan de fietsronde(s) begonnen. Bij het afronden van het fietsonderdeel wordt het enkelbandje weer in het wisselvak overgedragen aan de hardlopende deelnemer, die vervolgens de het laatste looponderdeel afrond. Je kan elkaar natuurlijk tussentijds aanmoedigen maar zorg dat je telkens op tijd in de wisselzone klaarstaat. Bij de finish mag de fietsende deelnemer de laatste 50 meter met de hardlopende partner meelopen, zodat je tezamen over de finish komt.

Fiets
Het fietsonderdeel moet worden afgelegd op een MTB (26’, 27’5, of 29’-inch) waarbij het dragen van een goedgekeurde helm verplicht is. Cyclocrossers zijn niet toegestaan. De wedstrijdfiets wordt voorafgaand aan de wedstrijd technisch gecontroleerd door de organisatie. Bij de fietskeuring wordt ook de helm gecontroleerd terwijl deze vastgemaakt op het hoofd zit. Na de controle moet je de fiets in de wisselzone plaatsen. Tijdens de wedstrijd mag niet van fiets gewisseld worden. De fiets dient uiterlijk 30 minuten vóór de start in de wisselzone te zijn geplaatst. Ophalen van de fiets kan alleen na afloop van de wedstrijd via de bike check-in/bike check-out, op vertoon van het startnummer. 

Wedstrijdverloop
Er zit verschil in niveau van de deelnemers. Hou rekening met elkaar, zodat iedereen een prettige wedstrijd kan ervaren. Het kan zijn dat je deelnemers gaat passeren, of dat je gepasseerd wordt. Indien je bij een bepaalde passage moet afstappen, ga dan zo snel mogelijk aan de kant. Blijf vriendelijk voor elkaar en geef elkaar de ruimte.

Tijdslimiet
Deelnemers van de Lange afstand die na 1,5 uur nog niet aan de 2e fietsronde zijn begonnen, moeten de wedstrijd vervolgen met de afsluitende 2e run. Hiervoor is gekozen om de vrijwilligersinzet beheersbaar te houden en eenieders eigen veiligheid. De tijdslimiet is gebaseerd op de uitslagen van afgelopen jaren. In het geval van extreme (weers)omstandigheden kan van de tijdslimiet worden afgeweken.

Medische hulp en veiligheid
Op het start/finish-terrein is er in het scoutinggebouw bij de start/finish een medische post ingericht door De Haan Hulpverlening. Tevens zijn er mobiele hulpverleners aanwezig halverwege de grote loop- en fietsronde nabij Kasteel Rosendael.

Schoon
Het parcours is adembenemend mooi. Dit willen wij graag zo houden! Gooi al je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken. Deelnemers die rotzooi in het bos achterlaten worden onherroepelijk uit de wedstrijd gehaald. Voor het parcours van de Posbank Cross-Duathlon is er een exclusieve evenemententoestemming verleend door de terreineigenaren: onder andere Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap & Kasteelen, gemeente Rheden & Rozendaal. Wil je hier nogmaals een wedstrijd kunnen doen is het van belang dat alles netjes wordt achtergelaten.

Tijdregistratie
Voor de tijdregistratie maken we gebruik van de vertrouwde ChampionChips. Met deze chip zal er een uitslag worden opgemaakt inclusief tussentijden. Je kunt deelnemen met je eigen gele of groene chip. Mocht je er geen hebben kun je een groene chip kopen via het inschrijfformulier. Ben je jouw chip vergeten? Ter plekke zijn nog groene chips met enkelbandje verkrijgbaar á € 5,-.

Startpakket
Bij de inschrijving kun je aangeven of je het startpakket thuisgestuurd wilt hebben, of je het startpakket wil ophalen bij de Run2Day Arnhem of op de dag zelf op het start/finish-terrein.

– Toesturen van het startpakket
Uiterlijk 1 week voor het evenement ontvang je het startpakket op je adres, waarmee je hebt ingeschreven. Mocht je op de woensdag voor de wedstrijd nog geen startpakket hebben ontvangen, graag even contact opnemen.

– Ophalen bij de Run2Day Arnhem
Het startpakket met startnummer kan worden opgehaald in de week voorafgaand aan het evenement. Indien het startpakket voor je klaarligt ontvang je per mail bericht. De winkel vind je op de Rijnstraat 70, 6811 EZ, Arnhem. De openingstijden tref je op de site van Run2Day Arnhem.

– Ophalen op de dag zelf
Dit kan vanaf 9:00 uur bij het wedstrijdsecretariaat op het start/finish-terrein
op Buitenplaats Beekhuizen.

Mocht het ophalen bij de Run2Day Arnhem niet lukken, ligt je startpakket voor je klaar op de dag zelf.

MyLaps Sports Timing
Staatsbosbeheer
Rheden Nieuws
Gemeente Rheden
Buitenplaats Beekhuizen
Bosveld Groente- en Fruithandel
Manivelo wielersport
MTB Arnhem
Run2Day Arnhem
Scoutinggroep De Markesteen