DEELNEMERSINFORMATIE

Programma

Er zijn twee afstanden mogelijk: een korte en een lange afstand. Meedoen kan zowel als solo- en als duo-deelnemer.
De Korte afstand bestaat uit 4,5km trailrun – 11km mountainbiken – 2km trailrun.
De Lange Afstand bestaat uit 7km trailrun – 22km mountainbiken – 3km trailrun.
Om drukte op het parcours en in de wisselzone te vermijden zal er worden gestart in meerdere startgroepen. 

08:45 – Start/finish-terrein geopend – Startpakket afhalen Korte afstand
09:00
– Wisselzone geopend voor Korte afstand
09:50 – Briefing deelnemers Korte afstand 
10:00
 – Korte afstand (solo + duo)
10:45 – Startpakket afhalen Lange afstand
11:00 – Finish eerste deelnemer Korte afstand
11:00 – Wisselzone geopend voor deelnemers Lange afstand
11:30 – Prijsuitreiking Korte afstand
11:50 – Briefing deelnemers Lange afstand
12:00Lange afstand (solo mannen)
12:03Lange afstand (solo vrouwen)
12:06Lange afstand (duo)
13:40
– Finish eerste deelnemer Lange afstand solo
14:00 – Afsluiting fietsparcours na 1 ronde
14:45 – Prijsuitreiking Lange afstand
15:15 – Einde programma – Wisselzone, Fietsenstalling, Kledinginname, Servicedesk gesloten
Onder voorbehoud van wijzigingen

Je kunt bij de inschrijving kiezen of je de Cross-Duathlon individueel of als duo gaat volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Tussen 11:00 en 17:00 uur is er de mogelijkheid voor jou en je supporters om Park Rosendael te bezoeken. Een kasteelbezoek is mogelijk van 12.00 tot 16.00 uur en duurt ca. 30 minuten. Bekijk de website van Kasteel & Park Rosendael voor meer informatie en reserveringen.

Informatie

Lange afstand  |  7km – 22km – 3km
Dé uitdaging. De koninginnenafstand. Mooie singletracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Van recreatieve deelnemer tot topatleet, meedoen is winnen! De lange afstand bestaat uit 7km hardlopen (1 ronde), 22km mountainbiken (2 rondes) en 3km hardlopen (2 rondes). Alleen finishen is al een prachtige prestatie.

Korte afstand  |  4,5km – 11km – 2km
Voor de liefhebbers van de kortere afstanden en degene die willen kennismaken met de multisport-discipline is de Korte afstand de juiste keuze. De Korte afstand bestaat uit 4,5km hardlopen (1 ronde), 11km mountainbiken (1 ronde) en 2km hardlopen (1 ronde). Met het afwisselende parcours nog uitdagend genoeg!

Parcours

Adembenemend mooi! Beter kunnen we het parcours niet verwoorden. Het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. De vele hoogtemeters maakt het parcours voor elke atleet tot een ware uitdaging.

Het parcours is gewijzigd ten opzichte van afgelopen jaren met de nieuwe uitvalsbasis Kasteel & Park Rosendael. Ongewijzigd blijft de uitdaging die je te wachten staat. Je passeert het start/finish-terrein diverse malen, waarna je weer begint aan de beklimming van diverse hellingen rondom Landgoed Rosendael. Het laatste looponderdeel bestaat voor de ‘Lange afstand’ traditioneel uit meerdere kortere rondes met een flink aantal hoogtemeters. Manivelo Wielersport is op het start/finish-terrein aanwezig met een technische service post. Na de finish is er een verzorgingspost met water, sportdrank, ontbijtkoek, bananen, sinaasappels en andere lekkere versnaperingen.

Op loopafstand van het start/finish-terrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om naar de wedstrijd te kijken en te genieten van de prachtige natuur en omgeving.

Naar afspraak met bepaalde terreineigenaren kunnen wij helaas geen gps-tracks van de route delen. Ookal zijn alle paden gedurende het hele jaar toegankelijk, officieel is het niet toegestaan om buiten de wedstrijddag te gaan mountainbiken op sommige delen van het Cross-Duathlon parcours. Op de wedstrijddag is de route duidelijk uitgepijld en zijn er talrijke vrijwilligers aanwezig om te zorgen dat iedereen de juiste route volgt.

Korte afstand (solo & duo)

RUN | 5km | 1 ronde | 79 hoogtemeters
BIKE | 11,7km | 1 ronde | 168 hoogtemeters
RUN | 1,5km | 1 ronde | 35 hoogtemeters

Totaal: 17,4km met 282 hoogtemeters
Onder voorbehoud van wijzigingen

Lange afstand (solo & duo)

RUN | 7km | 1 ronde | 118 hoogtemeters
BIKE | 23,4km | 2 rondes van 11,7km | 336 hoogtemeters
RUN | 3km | 2 rondes van 1,5km | 70 hoogtemeters

Totaal: 32,9km met 524 hoogtemeters
Onder voorbehoud van wijzigingen

Inschrijven

Inschrijving gaat via inschrijven.nl met iDeal-betaling. Deelname aan de Posbank Cross-Duathlon is ook mogelijk voor niet-licentiehouders.

Het evenement is jaarlijks uitverkocht, waarbij de deelnamelimiet afgelopen jaren razendsnel is behaald. Naar verwachting zal de inschrijving ook dit jaar weer erg snel verlopen. Wil je zeker zijn van deelname, schrijf je tijdig in. Er zal geen wacht- of reservelijst worden gehanteerd. De deelnamelimiet is berekend inclusief afmeldingen.

Het startbewijs is overdraagbaar via de wijzigingslink in de mailbevestiging tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement. Wijziging van ingeschreven afstand is onder geen beding mogelijk. Bij het afhalen van je startpakket moet je je identificeren met een geldig legitimatiebewijs. Annuleren is mogelijk tot uiterlijk 1 augustus met restitutie van het volledige inschrijfgeld minus € 10,- administratiekosten.

Tickets blijven geldig indien het evenement vanwege corona wordt doorgeschoven naar een andere datum.

      As a foreign participant you can sign in with our registration form for international participants.

Inschrijftarieven

Onderdeel Tot 31 augustus Vanaf 1 september
Korte afstand (solo): € 27,50 € 30,00
Korte afstand (duo): € 20,00 p.p. € 22,50 p.p.
Lange afstand (solo): € 32,50 € 35,00
Lange afstand (duo): € 22,50 p.p. € 25,00 p.p.
Categorieën 
Solo Duo
Junior (mannen/vrouwen 15 t/m 19 jaar – alleen korte afstand)
Msen/Vsen (mannen/vrouwen 20 t/m 39 jaar)
M40/V40 (mannen/vrouwen 40 t/m 49 jaar)
M50/V50 (mannen/vrouwen 50+)

Mixed
Mannen
Vrouwen

Voor de snelste deelnemers zijn er op beide onderdelen, voor zowel solo als duo-deelnemers, zeer fraaie naturaprijzen beschikbaar. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers per categorie.

NIEUW: Combiklassement

Is één uitdaging niet genoeg voor jou? Schrijf je dan ook in voor de Berg & Dal Cross-Duathlon! Maak je klaar voor de ultieme uitdaging met deze XDU CHALLENGE! Exclusief voor alle Combi Finishers is er een originele attentie.

Meedoen aan het combiklassement?
– Schrijf je in voor beide evenementen: inschrijfformulier Posbank Cross-Duathloninschrijfformulier Berg & Dal Cross-Duathlon.
– Voor een klassering in het combiklassement moet je beide wedstrijden staan ingeschreven op hetzelfde onderdeel (korte/lange afstand, solo/duo, man/vrouw/mixed).
– Bij de Berg & Dal Cross-Duathlon ontvangen alle combi finishers een extra attentie. Ook als je bij de Posbank Cross-Duathlon hebt meegedaan aan een ander onderdeel.
– Voor het combiklassement worden beide eindtijden bij elkaar opgeteld (elke seconde telt!).
– Er worden bij elk onderdeel originele prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaar(s) van het combiklassement.

Indicatie aantal deelnemers per onderdeel

Korte afstand (solo)

0

Korte afstand (duo)

0

Lange afstand (solo)

0

Lange afstand (duo)

0

Locatie

Kasteel & Park Rosendael in het Nationaal Park Veluwezoom te Rosendael. Start/finish op het terrein van Kasteel & Park Rosendael.

Adresgegevens
Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal

Kleedruimte, sanitaire voorzieningen en catering
Op het terrein van Kasteel en park Rosendael is geen omkleedmogelijkheid en douchegelegenheid. Er zijn mobiele toiletten op het start/finish-terrein. Voor alle deelnemers die voorafgaand of aansluitend nog iets willen eten/drinken kan je terecht bij de Oranjerie direct naast de boomgaard. Bij dit restaurant van Kasteel & Park Rosendael tref je een uitgebreidere kaart voor koffie, lunch, diner en borrel. Voor gasten van de Oranjerie zijn tevens sanitaire voorzieningen beschikbaar.

Bewaakte Fietsenstalling
Naast de beveiligde wisselzone voor tijdens de wedstrijd is er een aparte fietsenstalling op het start/finish-terrein. Wij adviseren hier gebruik van te maken zodat je voor of na de wedstrijd jouw fiets hier onbezorgd kan plaatsen. 

Combineer je deelname met bezoek aan Kasteel & Park Rosendael!
Kasteel & Park Rosendael in het Gelderse Rozendaal heeft een rijke geschiedenis. Al sinds de middeleeuwen staat er op deze plek een kasteel waar de hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden. Daarvan is nu nog steeds de grote ronde toren te zien. Deze toren met vier meter dikke muren, donjon genaamd, is het bekijken waard en de grootste die in Nederland bewaard is gebleven!

Het landgoed is voor zowel volwassenen als kinderen een aangenaam dagje uit! TIP! Neem je supporters mee en geniet samen van het kasteel, park en de prachtige omgeving! In het kasteel heerst een bewoonde sfeer. Er zijn er nog veel oorspronkelijke interieuronderdelen te zien, waaronder een prachtige collectie meubels, zilver, porselein en familieportretten. Het park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland.

Het kasteel is te bezichtigen door deel te nemen aan verschillende rondleidingen. Het souterrain is op eigen gelegenheid te bezoeken. Het park ontdekt u zelf met de gratis ‘Beleef! Plattegrond’. Verder beschikt landgoed Rosendael over een kasteelwinkel met diverse cadeau artikelen en een Oranjerie waar u op het terras met uitzicht over de rozentuin kunt genieten van een hapje en een drankje. Bekijk de website van Kasteel & Park Rosendael voor meer informatie en het reserveren van entreetickets.

Overzichtskaart start/finish-terrein

Route

Met openbaar vervoer
Neem de trein naar station Velp. Hiervandaan is het 10 minuten fietsen naar het start/finish-terrein bij Kasteel & Park Rosendael,
Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.

Met auto
Vanaf de A12, knooppunt Waterberg of Velperbroek volg je de borden richting Rozendaal. In Rozendaal de gele borden ‘Kasteel Rosendael’ volgen. Adres: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.

Parkeren
Het start/finish-terrein is gelegen midden in de bossen, waardoor er zeer beperkte parkeergelegenheid is. Parkeren is mogelijk op onder andere de volgende locaties:
Parkeerplaats ‘Kasteel & Park Rozendaal’, Beekhuizenseweg.
Parkeerplaats ‘Rozendaal‘, Kluizenaarsweg.
Parkeerplaats ‘Rozendaalseveld‘, Kluizenaarsweg.
Parkeerplaats ‘Wageningse hek, Schelmseweg.
Parkeerplaats ‘Beekhuizen’, Beekhuizenseweg.
Parkeerplaats ‘De Bocht’, Beekhuizenseweg.
Parkeerplaats ‘Het Rhedens Rozendaal’, Kleiberglaan.
Bekijk de map met alle parkeermogelijkheden in de nabije omgeving.

Op het terrein van Kasteel & Park Rosendael is geen parkeergelegenheid. Parkeren op andere plekken langs de doorgaande weg is niet toegestaan. Riskeer geen boete en parkeer op aangegeven locaties. Er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn die instructies geven. Volg deze op. Let op dat sommige parkeerlocaties wat verder weg liggen en dus extra tijd vergen om op de start/finish locatie te komen. Hou er rekening mee dat je er minimaal 10 minuten over doet om vanaf je parkeerplaats naar het start/finish-terrein te komen.

Gezien de beperkte parkeerruimte verzoeken we deelnemers zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, te carpoolen of indien mogelijk, met de fiets te komen.

Carpoolen
Kom jij met de auto en heb je een plekje vrij? Of zoek je juist nog iemand mee te rijden? Meld je aan via de Posbank Cross-Duathlon Carpool Club en ga gezellig samen op pad!

Uitslagen

20192018 – 2017 – 2016 – 20152014

Strava Segment Challenge

De lijst der lijsten. Een lijst met historie. De Posbank Xduathlon Strava segmenten. Eeuwige virtuele roem. Bloed, zweet en tranen voor een topnotering. 

Meet jezelf tijdens de Posbank Cross-Duathlon met anderen op onze favoriete segmenten. Gebruik een GPS-device tijdens de wedstrijd en upload jouw race via Strava.com. Na afloop kan je jouw resultaat vergelijken met alle andere helden die dit parcours hebben volbracht.
Start your training en pak die KOM / QOM!

Benieuwd hoe de voorbereidingen van de concurrentie gaan? Join onze Strava-community en houdt een oogje in het zeil!

Erelijst

2019
♂ Paul Embrechts – 01:42:27
♀ Debbie Ammerlaan – 02:06:19

2018
♂ Daan Schouten – 01:40:47
♀ Sanne Broeksma – 01:57:36

2017
♂ Mark Hamersma – 01:46:53
♀ Linda van Vliet – 02:06:11

2016
♂ Frank Schotman – 01:37:57
♀ Dieuwertje Poort – 02:02:32

2015
♂ Joost Christiaans – 01:39:19
♀ Jessica Glasbergen – 01:57:43

2014
♂ Frank Schotman – 01:33:20
♀ Linda van Vliet – 01:52:15

Praktische informatie

Lees deze door en sta goed voorbereid aan de start.

Deelnemerslijst

Bekijk hier de complete deelnemerslijst.

Reglement

Bij deelname wordt akkoord gegaan met het deelnemersreglement.

Trainingsschema

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Paklijst

Check de paklijst en je hebt alles mee.

Tips & Trucs

De beste tips & trucs op een rij.

Sponsoren & Partners

Rheden Nieuws
Run2Day Arnhem
Gemeente Rheden
Buitenplaats Beekhuizen
Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)
Staatsbosbeheer
Scoutinggroep De Markesteen
MTB Arnhem
Geldersch Landschap & Kasteelen
Manivelo wielersport
Bosveld Groente- en Fruithandel
Triathliem
Gemeente Rozendaal