Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jupiter/domains/posbankcrossduathlon.nl/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Posbank Cross Duathlon | Deelnemersinformatie

DEELNEMERSINFORMATIE

Programma

Er zijn twee afstanden mogelijk: een korte en een lange afstand. Meedoen kan zowel als solo- en als duo-deelnemer.
De Korte afstand bestaat uit 4,5km trailrun – 10km mountainbiken – 2km trailrun.
De Lange Afstand bestaat uit 7km trailrun – 21km mountainbiken – 3km trailrun.
Om drukte op het parcours en in de wisselzone te vermijden zal er worden gestart in meerdere startgroepen. In de middag is er een speciale ‘elite’-serie voor de snellere atleten.

08:45 – Start/finish-terrein geopend – Startpakket afhalen Korte afstand + Lange afstand recreatief
09:00
– Wisselzone geopend voor Korte afstand + Lange afstand recreatief
09:50 – Briefing deelnemers Korte afstand + Lange afstand recreatief
10:00
 – Korte afstand (solo mannen)
10:03Korte afstand (solo vrouwen + solo junioren + duo)
10:10Lange afstand (solo mannen recreatief)
10:13Lange afstand (solo vrouwen recreatief + duo vrouwen + duo mannen/mixed recreatief)
11:00 – Finish eerste deelnemer Korte Afstand
11:45 – Startpakket afhalen Lange afstand elite
11:55 – Fietsen deelnemers Korte Afstand uit wisselzone
12:00 – Prijsuitreiking Korte Afstand
12:00 – Wisselzone geopend voor deelnemers Lange afstand elite
12:50 – Briefing deelnemers Lange afstand elite
13:00Lange afstand (solo mannen elite)
13:03Lange afstand (solo vrouwen elite)
13:06 – Lange afstand (duo mannen/mixed elite)
14:25 – Afsluiting fietsparcours na 1 ronde
14:40
– Finish eerste deelnemer Lange afstand (elite)
15:15 – Prijsuitreiking Lange Afstand (alleen voor elite-startseries)
16:00 – Einde programma – Wisselzone, Fietsenstalling, Kledinginname, Servicedesk gesloten
Onder voorbehoud van wijzigingen

Je kunt bij de inschrijving kiezen of je de Cross-Duathlon individueel of als duo gaat volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Informatie

Lange afstand  |  7km – 21km – 3km
Dé uitdaging. De koninginnenafstand. Mooie singletracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Van recreatieve deelnemer tot topatleet, meedoen is winnen! De lange afstand bestaat uit 7km hardlopen (1 ronde), 21km mountainbiken (2 rondes) en 3km hardlopen (3 rondes). Alleen finishen is al een prachtige prestatie.

Korte afstand  |  4,5km – 10km – 2km
Voor de liefhebbers van de kortere afstanden en degene die willen kennismaken met de multisport-discipline is de Korte afstand de juiste keuze. De Korte afstand bestaat uit 4,5km hardlopen (1 ronde), 10km mountainbiken (1 ronde) en 2km hardlopen (2 rondes). Met het afwisselende parcours nog uitdagend genoeg!

Parcours

Adembenemend mooi! Beter kunnen we het parcours niet verwoorden. Het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. De vele hoogtemeters maakt het parcours voor elke atleet tot een ware uitdaging.

Het parcours is grotendeels ongewijzigd ten opzichte van afgelopen jaar. Je passeert het start/finish-terrein diverse malen, waar je onder aanmoediging van het aanwezige publiek begint aan de beklimming van een imposante stuwwal. Elk jaar is er een technische passage, waarbij je kunt kiezen voor ‘Makkelijk’ en ‘Moeilijk’. Deelnemers met een uitmuntende mountainbike-techniek kunnen tijdswinst behalen door te kiezen voor de moeilijke sectie in plaats van de langzamere en makkelijkere route (chicken-way). Het laatste looponderdeel bestaat traditioneel uit meerdere kortere rondes met een flink aantal hoogtemeters. Manivelo Wielersport is op het start/finish-terrein aanwezig met een technische service post. Na de finish is er een verzorgingspost met water, sportdrank, ontbijtkoek, bananen, sinaasappels en andere lekkere versnaperingen.

Op loopafstand van het start/finish-terrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om naar de wedstrijd te kijken en te genieten van de prachtige natuur en omgeving. TIP! Stuwwal Beekhuizen (2min), TIP! Emmapiramide (5min), TIP! Kasteel & Landgoed Rosendael (25min). Om het wedstrijdverloop goed te kunnen volgen zijn er per startserie verschillende kleuren startnummers/stuurbordjes.

Overzichtskaart parcours

2019-posbank-cross-duathlon

Korte afstand (solo & duo)

RUN | 4,5km | 1 ronde | 79 hoogtemeters
BIKE | 10,5km | 1 ronde | 156 hoogtemeters
RUN | 2km | 2 rondes van 1km | 64 hoogtemeters

Totaal: 17km met 299 hoogtemeters
Onder voorbehoud van wijzigingen

Lange afstand (solo & duo)

RUN | 7km | 1 ronde | 118 hoogtemeters
BIKE | 21km | 2 rondes van 10,5km | 312 hoogtemeters
RUN | 3km | 3 rondes van 1km | 96 hoogtemeters

Totaal: 31km met 526 hoogtemeters
Onder voorbehoud van wijzigingen

Inschrijven

Inschrijving gaat via inschrijven.nl met iDeal-betaling. Deelname aan de Posbank Cross-Duathlon is ook mogelijk voor niet-licentiehouders. 

Het evenement is jaarlijks uitverkocht, waarbij de deelnamelimiet afgelopen jaar razendsnel is behaald. Naar verwachting zal de inschrijving ook dit jaar weer erg snel verlopen. Wil je zeker zijn van deelname, schrijf je tijdig in. Er zal geen wacht- of reservelijst worden gehanteerd. De deelnamelimiet is berekend inclusief afmeldingen.

Het startbewijs is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Wijziging van ingeschreven afstand is onder geen beding mogelijk. Bij het afhalen van je startpakket moet je je identificeren met identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Annuleren is mogelijk tot uiterlijk 1 september met restitutie van het volledige inschrijfgeld minus € 10,- administratiekosten.

      As a foreign participant you can sign in with our registration form for international participants.

Inschrijftarieven

OnderdeelTot 1 juniTot 1 september
Korte afstand (solo):€ 25,00€ 27,50
Korte afstand (duo):€ 17,50 p.p.€ 20,- p.p.
Lange afstand (solo):€ 30,00€ 32,50
Lange afstand (duo):€ 20,00 p.p.€ 22,50 p.p.
Categorieën 
SoloDuo
Junior (mannen/vrouwen 15 t/m 19 jaar – alleen korte afstand)
Msen/Vsen (mannen/vrouwen 20 t/m 39 jaar)
M40/V40 (mannen/vrouwen 40 t/m 49 jaar)
M50/V50 (mannen/vrouwen 50+)

Mixed
Mannen
Vrouwen

Voor de snelste deelnemers zijn er op beide onderdelen, voor zowel solo als duo-deelnemers, zeer fraaie naturaprijzen beschikbaar. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers per categorie.

Indicatie aantal deelnemers per onderdeel

Korte afstand (solo)

0

Korte afstand (duo)

0

Lange afstand (solo)

0

Lange afstand (duo)

0

Locatie

Buitenplaats Beekhuizen in het Nationaal Park Veluwezoom te Velp. Start/finish op het terrein van Scoutinggroep de Markesteen.

Adresgegevens
Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp (Gld)

Kleedruimtes, douches en bewaakte kledinginname
In de blokhut van de scoutinggroep de Markesteen zijn er omkleedmogelijkheden, toiletten en douches aanwezig. Er zijn aparte omkleedruimtes voor dames en heren. Naast de twee inpandige toiletten zijn er mobiele toiletten aanwezig. Bij intensief gebruik van de eenvoudige douchevoorzieningen, kan het zo zijn dat er een koude douche op je wacht! Er is een bewaakte kledinginname aanwezig bij de blokhut, waar je gratis en bewaakt je kleding of tassen kan achterlaten welke je tijdens de wedstrijd niet nodig hebt.

Catering
Er zijn cateringvoorzieningen aanwezig. Scoutinggroep De Markesteen verzorgt in hun onderkomen voor zowel deelnemers als toeschouwers koffie, thee, soep, fris, radler en diverse broodjes. Er kan uitsluitend contant worden betaald. Bij het pop-up restaurant WOODZ van Buitenplaats Beekhuizen tref je een uitgebreidere kaart voor koffie, lunch, diner en borrel. Alcoholhoudende drank is alleen verkrijgbaar bij WOODZ.

Bewaakte Fietsenstalling
Naast de beveiligde wisselzone voor tijdens de wedstrijd is er een aparte fietsenstalling op het start/finish-terrein. Wij adviseren hier gebruik van te maken zodat je voor of na de wedstrijd jouw fiets hier onbezorgd kan plaatsen.

Overnachten op het start/finish-terrein
Om ontspannen voor te bereiden op de wedstrijd kun je deelname combineren met een overnachting op Buitenplaats Beekhuizen. Omringd door de bossen, een oase van rust en een heerlijke plek. Deelnemers aan de Posbank Cross-Duathlon kunnen tegen gereduceerd tarieven overnachten. Met het doorsturen van je inschrijvingsbevestiging / startnummer via info@buitenplaatsbeekhuizen.nl ontvang je 10% korting op de kale huurprijs. Op de site van Buitenplaats Beekhuizen tref je meer informatie.

Speelmogelijkheden
Voor de kleine supporters zijn er op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen diverse natuurlijke speelplekken voor kinderen gerealiseerd. Spelen in de natuur is het leukst met water, bomen, en zoveel mogelijk natuurlijke materialen! Er zijn o.a. een glijbaan, kabelbaan, waterpomp en boomschommel.

Overzichtskaart start/finish-terrein

posbank-cross-duarhlon-plattegrond-start-finish

Route

Met openbaar vervoer
Neem de trein naar station Velp. Hiervandaan is het 10 minuten fietsen naar het start/finish-terrein bij Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ te Velp.

Met auto
Vanaf de A12, knooppunt Velperbroek volg je de borden richting Velp. In Velp de gele borden ‘Sportpark Beekhuizen’ volgen. Vervolgens staat Buitenplaats Beekhuizen aangegeven. Adres: Bovenallee 1, 6881 AJ te Velp.

Parkeren
Het start/finish-terrein is gelegen midden in de bossen, waardoor er zeer beperkte parkeergelegenheid is. Parkeren is mogelijk op onder andere de volgende locaties:
– De
 parkeerplaats direct voor Buitenplaats Beekhuizen (Bovenallee 1, Velp).
– Voormalig
 zwembad Beekhuizen (Beekhuizenseweg 89, Velp)
– Aan de zijde langs
 ‘Den Bruijl’ te Velp.
Parkeerplaats ‘Rozendaal of  Parkeerplaats ‘Rozendaalseveld op de Kluizenaarsweg te Velp.
Parkeerplaats ‘De Bocht’, Beekhuizenseweg 6991 te Rheden.
Bekijk de map met alle parkeermogelijkheden in de nabije omgeving.

Op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen / scoutinggroep de Markesteen is geen parkeergelegenheid. Parkeren op andere plekken langs de doorgaande weg is niet toegestaan. Riskeer geen boete en parkeer op aangegeven locaties. Er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn die instructies geven. Volg deze op. Let op dat sommige parkeerlocaties wat verder weg liggen en dus extra tijd vergen om op de start/finish locatie te komen. Hou er rekening mee dat je er minimaal 15 minuten over doet om vanaf je parkeerplaats naar het start/finish-terrein te komen.

Gezien de beperkte parkeerruimte verzoeken we deelnemers zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, te carpoolen of indien mogelijk, met de fiets te komen.

Carpoolen
Kom jij met de auto en heb je een plekje vrij? Of zoek je juist nog iemand mee te rijden? Meld je aan via de Posbank Cross-Duathlon Carpool Club en ga gezellig samen op pad!

Uitslagen

2018 – 2017 – 2016 – 20152014

Strava Segment Challenge

De lijst der lijsten. Een lijst met historie. De Posbank Xduathlon Strava segmenten. Eeuwige virtuele roem. Bloed, zweet en tranen voor een topnotering. 

Meet jezelf tijdens de Posbank Cross-Duathlon met anderen op onze favoriete segmenten. Gebruik een GPS-device tijdens de wedstrijd en upload jouw race via Strava.com. Na afloop kan je jouw resultaat vergelijken met alle andere helden die dit parcours hebben volbracht.
Start your training en pak die KOM / QOM!

Erelijst

2019
♂ Paul Embrechts – 01:42:27
♀ Debbie Ammerlaan – 02:06:19

2018
♂ Daan Schouten – 01:40:47
♀ Sanne Broeksma – 01:57:36

2017
♂ Mark Hamersma – 01:46:53
♀ Linda van Vliet – 02:06:11

2016
♂ Frank Schotman – 01:37:57
♀ Dieuwertje Poort – 02:02:32

2015
♂ Joost Christiaans – 01:39:19
♀ Jessica Glasbergen – 01:57:43

2014
♂ Frank Schotman – 01:33:20
♀ Linda van Vliet – 01:52:15

Praktische informatie

Lees deze door en sta goed voorbereid aan de start.

Deelnemerslijst

Bekijk hier de complete deelnemerslijst.

Reglement

Bij deelname wordt akkoord gegaan met het deelnemersreglement.

Sponsoren & Partners

Run2Day Arnhem
Gemeente Rheden
Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)
Staatsbosbeheer
Rheden Nieuws
Scoutinggroep De Markesteen
Buitenplaats Beekhuizen
MTB Arnhem
Manivelo wielersport
Triathliem
Bosveld Groente- en Fruithandel