Terugblik Posbank Cross-Duathlon 2021

WOW, wat een geweldige dag! Van vele zweetdruppels en lege bidons tot prachtige prestaties en grote voldoening na afloop. Met honderden sportievelingen is de uitdaging van de Posbank Cross-Duathlon weer volbracht. We hopen dat je in deze schitterende omgeving een fijne wedstrijd hebt mogen ervaren. Als organisatie kijken we in ieder geval met veel plezier terug op deze zevende editie van de Posbank Cross-Duathlon en het debuut met de vernieuwde start/finish-locatie bij Kasteel & Park Rosendael.

Wij hebben genoten van jullie enthousiasme en met veel plezier gekeken naar alle fraaie foto’s die op Facebook en Instagram voorbij kwamen. Met de vele positieve en enthousiaste reacties prikken we alvast een datum voor een prachtig vervolg van de Posbank Cross-Duathlon: zaterdag 24 september 2022. Noteer alvast de datum voor weer een prachtige sportieve uitdaging!

Met de enthousiaste vrijwilligersinzet door o.a. scoutinggroep Markesteen en MTB Arnhem heeft het evenement in zeven jaar tijd kunnen uitgroeien tot de grootste en misschien wel de meest enerverende en sfeervolle cross-duathlon van Nederland.
Als organisatie willen wij iedereen bedanken voor hun deelname! We hopen dat we je volgend jaar op zaterdag 24 september 2022 ook weer aan de start te mogen begroeten. Of wellicht over twee weken al op zaterdag 9 oktober 2021 bij de 1e editie van de Berg & Dal Cross-Duathlon.

Volg ons op Facebook, Instagram, Strava en/of nieuwsbrief en je blijft op de hoogte met de laatste updates.

UITSLAGEN
Geert van Kuijk (Finenzo Cycling Team) en Maaike Telkamp (Maastricht) waren de snelste man en vrouw op de lange afstand. Martijn Dijkstra (Hardenberg) en Paul Embrechts (Kasterlee, België) konden aansluiten op het podium evenals Daphne Schoenmakers (Maastricht) en Andrea van Loo (’t Harde). Rene Roelofs (Angeren) en Emy Theunissen (Arnhem) lieten zich gelden als snelste deelnemers op de korte afstand.

Evenals afgelopen edities stonden er ook véél duo’s aan de start. Het duo Daan Munsters & Rob van Kan kwam bij de lange afstand als eerste over de meet. Eef Lamers en Erik Dekker pakten de winst op de korte afstand.
> Bekijk de complete uitslag inclusief tussentijden, finishfoto en deelnamecertificaat

FOTO’S
> Bekijk de fotoreportage van Ben Gal
> Bekijk de fotoreportage van John Veenstra
> Deel jouw eigen foto’s op Instagram met hashtag #posbankcrossduathlon #posbankxdu

AFTERMOVIE
> Hou onze sociale media in de gaten! Facebook | Instagram | Strava

REACTIES
Wat ging goed? Wat ging beter?
> Laat het ons weten via de deelnemersenquête
Inmiddels hebben we via onze Facebook-pagina al vele positieve reacties mogen ontvangen. We delen deze reacties graag met onze enthousiaste vrijwilligers van scoutinggroep De Markesteen en MTBArnhem.
> Laat ook een review achter op onze Facebook-pagina

POSBANK CROSS-DUATHLON 2022
Volgend jaar komen we graag terug met weer een supergaaf evenement. Met jou en nog heel veel andere offroad bikkels die deze uitdaging aandurven. Zet de Posbank Cross-Duathlon voor zaterdag 24 september 2022 alvast in de agenda.

NEXT CHALLENGE: Berg & Dal Cross-Duathlon 2021
Met de uitvalsbasis pal naast de Zevenheuvelenweg hadden we het ook de Zevenheuvelen Cross-Duathlon kunnen noemen, maar de Berg & Dal Cross-Duathlon it is! Ben jij er zaterdag 9 oktober ook bij? Inschrijven voor dit nieuwe evenement is nog zeer beperkt mogelijk. Voorkom teleurstelling en schrijf je vandaag nog in via bergendalcrossduathlon.nl

Wat kan je onder meer verwachten tijdens de Berg & Dal Cross-Duathlon?
✔️ Uniek en uitdagend parcours in het Rijk van Nijmegen met vele hoogtemeters
✔️ Prachtige uitzichten op het heuvellandschap vanaf de start/finish-locatie
✔️ Afwisselend parcours met fraaie single-tracks en technische passages door Landgoed Nederrijk
✔️ Mogelijkheid om te overnachten op start/finish-terrein bij camping De Hoge Hof
✔️ Extra attentie voor alle Combi Finishers t.w.v. € 14,95
✔️ Klassering in het combiklassement, met originele prijzen voor de winnaars.

Het parcours gaat door het Landgoed Nederrijk, ook wel bekend van het voormalige wereldbeker-parcours mountainbiken. Sommige passages van dit wereldbeker-parcours zullen ook worden opgenomen in de crossduathlon. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de hoogteverschillen die moeten worden bedwongen. Voor het uitwerken van de route is er de hulp ingeroepen van crossduathlon-specialist Hendrik Venema.

> Benieuwd tegen wie je het (weer) kan opnemen in Berg & Dal? Bekijk de actuele deelnemerslijst.
> Bekijk de website bergendalcrossduathlon.nl voor alle informatie. Schrijf je vandaag nog in en je bent zeker van deelname. Met een ruime zeshonderd deelnemers is de deelnamelimiet bij sommige onderdelen reeds in zicht en zal de inschrijving op zeer korte termijn worden gesloten.

PARTNERS
Uiteraard willen wij ook onze partners bedanken. Zonder deze partners was het niet mogelijk geweest om dit evenement te kunnen organiseren.
> Run2Day Arnhem
> Kasteel & park Rosendael
> Scoutinggroep De Markesteen
> MTBArnhem
> Oranje-rie
> Manivelo wielersport
> Bosveld Groente & Fruithandel