Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jupiter/domains/posbankcrossduathlon.nl/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Embrechts en Ammerlaan pakken winst bij Posbank Cross-Duathlon - Posbank Cross-Duathlon

Embrechts en Ammerlaan pakken winst bij Posbank Cross-Duathlon

Een recordaantal deelnemers waren zaterdag van de partij bij de zesde editie van de Posbank Cross-Duathlon. De deelnemers hebben kunnen genieten van het beproefde concept met meerdere rondjes hardlopen / mountainbiken door het Rozendaalse Bos rondom Landgoed & Kasteel Rosendael, Emma Pyramide en het Rozendaalse Veld. Het ochtendzonnetje bracht vele toeschouwers op de been naar het sfeervolle start/finish-terrein bij gastheer scoutinggroep De Markesteen.

Voor vele deelnemers was de Posbank Cross-Duathlon de eerste kennismaking met deze multisport-discipline bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Belgische master-kampioen Paul Embrechts (Kasterlee, B) en Debbie Ammerlaan (Amersfoort) waren de snelste man en vrouw op de lange afstand bestaande uit 7 kilometer trailrun, 21 kilometer mountainbiken en aansluitend 3 kilometer trailrun. Nederlands Kampioen Rody Kroon (Lage Zwaluwe) en parcoursbouwer Jeroen Brands (Arnhem) konden aansluiten op het podium evenals Annelies van der Zwart (Eindhoven) en Susan van Duijl (Arnhem).

De winst bij de korte afstand was er voor marathonloper Robert Ton (Amsterdam) en Wendy Mullink (Kilder). Bij de deelnemers die de Cross-Duathlon met zijn tweeën hebben volbracht was de overwinning bij de lange afstand, voor het derde jaar op rij, voor het duo Caimin Stevens (Enschede) en Erik van Laar (Eerbeek). Het Veenendaalse duo Diederik Baakker en Monika La Aan legden beslag op de overwinning bij de korte afstand.

Het organisatieteam blikt terug op een wederom zeer geslaagd evenement op de flanken van de Posbank bij het Nationaal Park Veluwezoom, waarbij zowel de recreatieve deelnemer als topatleet een fijne wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Met de unieke sfeer vanaf scoutingterrein De Markesteen en de prachtige parcoursen met de vele hoogtemeters, uitgezet door MTBArnhem, zet de organisatie het fraaiste cross-duathlon evenement van Nederland neer. Insteek van de organisatie is om het evenement de komende jaren een vervolg te geven op de laatste zaterdag van september, zodat het nóg verder kan uitgroeien tot een breedtesport sportevenement van nationale allure.

De complete uitslagen inclusief tussentijden via http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2019/sep/28/velp/index.html