Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jupiter/domains/posbankcrossduathlon.nl/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Editie #6 met recordaantal deelnemers - Posbank Cross-Duathlon

Editie #6 met recordaantal deelnemers

Zaterdag 28 september gaat de zesde editie van de Posbank Cross-Duathlon plaatsvinden met een recordaantal deelnemers. Maar liefst 800 atleten afkomstig uit alle windstreken van Nederland maken zich op voor de mooiste en spectaculairste Cross-Duathlon wedstrijd van Nederland. Vanaf scoutingterrein De Markesteen bij Buitenplaats Beekhuizen in Velp zal er vanaf 10:00 uur in meerdere kleine groepen worden gestart. Vanaf 13:00 uur zijn er enkele aparte ‘elite’-startseries met de snelste deelnemers.

Multisport-evenement
De Posbank Cross-Duathlon is een offroad multisport-evenement bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Met als uitvalsbasis het terrein van scoutinggroep Markesteen en Buitenplaats Beekhuizen in Velp staat het evenement garant voor een unieke sfeer. Op loopafstand van het start/finish-terrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om de wedstrijd te volgen en te genieten van de prachtige natuur en omgeving. De Posbank Cross-Duathlon geldt voor veel deelnemers als meest enerverende en sfeervolle cross-duathlon op de kalender. Naast vele recreatieve deelnemers zullen ook enkele toppers uit het (cross)duathlon-circuit acte de présence geven.

Sterk deelnemersveld
Met het sterke deelnemersveld beloofd het een dag te worden vol spanning en sensatie.Topfavorieten voor de overwinning zijn titelhouders Daan Schouten (Almelo) en Sanne Broeksma (Rotterdam). Naar verwachting zullen Nederlands Kampioen Cross-Duathlon Rody Kroon (Lage Zwaluwe) en Paul Embrechts (België) zich ook voorin de strijd mengen.

Afstanden
De pittige ‘Lange afstand’, ook wel bekend als de Koninginnen afstand, bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. De deelnemers kunnen de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Hoogteverschil
Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de vele hoogtemeters die moeten worden bedwongen. Voor de deelnemers aan de ‘Korte afstand’ wachten er circa 300 hoogtemeters. Deelnemers aan de lange afstand kunnen zich opmaken voor ruim 500 hoogtemeters. Het parcours gaat over het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld. Het parcours is zeer afwisselend met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes.

De leden van scoutinggroep de Markesteen zijn gastheer van het evenement. Niet alleen stellen zij hun terrein beschikbaar als evenementenlocatie, ook zorgen zij voor catering en een ruime vrijwilligersinzet. Langs het wedstrijdparcours, in de bossen rondom de Emma Pyramide, zijn o.a. leden van MTB Arnhem  aanwezig. Op loopafstand van het start/finish-terrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om de wedstrijd te volgen en te genieten van de prachtige natuur en omgeving.

Meer informatie via http://www.posbankcrossduathlon.nl
Complete startlijst via http://www.posbankcrossduathlon.nl/startnummers