Schouten en Broeksma pakken winst jubileumeditie Posbank Cross-Duathlon

Zo’n 450 atleten uit binnen- en buitenland waren zaterdag van de partij bij de jubileumeditie van Posbank Cross-Duathlon. De deelnemers hebben op deze prachtige nazomerdag genoten van het beproefde concept met meerdere rondjes hardlopen / mountainbiken door het Rozendaalse Bos rondom Landgoed & Kasteel Rosendael, Emma Pyramide en het Rozendaalse Veld. Het zonnetje bracht vele toeschouwers op de been naar het sfeervolle start/finish-terrein bij gastheer scoutinggroep De Markesteen.

Voor vele deelnemers was de Posbank Cross-Duathlon de eerste kennismaking met deze multisport-discipline bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Daan Schouten (Almelo) en Sanne Broeksma (Rotterdam) zijn al wat langer actief in de sport, maar wisten bij hun debuut in de Posbank Cross-Duathlon wel hun favorietenrol waar te maken. Beide atleten wisten de laatste serieuze test voor het komende EK Cross-Duathlon in Ibiza (Spanje) met glans te doorstaan, door alle concurrenten met ruime marge te verslaan. Arie de Jong (Oosterwolde) en Hendrik Venema (Heumen) moesten na 7 kilometer trailrun, 21 kilometer mountainbiken en aansluitend 3 kilometer trailrun maar liefst 3 minuten toeleggen. Wendy Mullink (Doetichem) en Femke van Kessel (Delft) konden naast Sanne Broeksma plaatsnemen op het podium.

De winst bij de korte afstand was er voor Gijs Jacobs uit Nijmegen en Reza Hormes-Ravenstijn uit Wijchen. Bij de deelnemers die de Cross-Duathlon met zijn tweeën hebben volbracht was de overwinning bij de lange afstand evenals afgelopen jaar voor het duo Caimin Stevens (Enschede) en Erik van Laar (Eerbeek). Het Arnhemse duo Erik Dekker en Hester van Oorschot legden beslag op de overwinning bij de korte afstand. Naast dit Arnhemse duo waren er vele lokale sterkhouders op het podium te vinden: Stef Schreutelkamp (Arnhem, 2e korte afstand solo), Mariëlle Klein Brinke (Vorden, 2e korte afstand solo), Jolien de Gruijter (Ellecom, 3e korte afstand solo). Erlinde Scheps (Arnhem, 3e korte afstand solo), Rianne Hulshof & Tim van Leeuwen (Velp, 3e korte afstand duo) en Onno Baack & Gerjan Broefroelofs (Arnhem, 2e lange afstand duo).

Het organisatieteam blikt terug op een wederom zeer geslaagd evenement op de flanken van de Posbank bij het Nationaal Park Veluwezoom, waarbij zowel de recreatieve deelnemer als topatleet een fijne wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Met de unieke sfeer vanaf scoutingterrein De Markesteen en de prachtige parcoursen met de vele hoogtemeters, uitgezet door MTBArnhem, zet de organisatie het fraaiste cross-duathlon evenement van Nederland neer. Insteek van de organisatie is om het evenement de komende jaren een vervolg te geven op de laatste zaterdag van september, zodat het nóg verder kan uitgroeien tot een breedtesport sportevenement van nationale allure.

De complete uitslagen inclusief tussentijden via http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2018/sep/29/velp/index.html