Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jupiter/domains/posbankcrossduathlon.nl/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Grote belangstelling Posbank Cross-Duathlon 2017 - Posbank Cross-Duathlon

Grote belangstelling Posbank Cross-Duathlon 2017

Op zaterdag 30 september staat de 4e editie van de Posbank Cross-Duathlon op de kalender. De aanmeldingen gaan voortvarend en met nog ruim 2 maanden voor de boeg is de deelnemerslimiet reeds in zicht. Atleten uit maar liefst 12 provinciën en 125 verschillende woonplaatsen maken zich inmiddels voor één van de mooiste en spectaculairste Cross-Duathlon wedstrijden in Nederland. Van de beschikbare 300 startplekken zijn er nog maar 60 beschikbaar. Naar verwachting zal de deelnemerslimiet snel zijn bereikt en de inschrijving sluiten.

Multisport-evenement
De Posbank Cross-Duathlon is een offroad multisport-evenement bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Met als uitvalsbasis het terrein van scoutinggroep Markesteen en Buitenplaats Beekhuizen in Velp staat het evenement garant voor een unieke sfeer. De Posbank Cross-Duathlon geldt voor veel deelnemers als meest enerverende en sfeervolle cross-duathlon op de kalender. Naast het overgrote deel recreatieve deelnemers zullen ook enkele toppers uit het (cross)duathlon-circuit acte de présence geven. Zo staan bij de heren Hendrik Venema, Nick van Tol en de Belg Willem Dierckx op de startlijst. Bij de dames lijkt de voornaamste favoriet vooralsnog Dieuwertje Poort uit Nijmegen.

Afstanden
De pittige ‘Lange afstand’ bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Hoogteverschil
Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de vele hoogtemeters die moeten worden bedwongen. Voor de deelnemers aan de ‘Korte afstand’ wachten er circa 300 hoogtemeters. Deelnemers aan de lange afstand kunnen zich opmaken voor ruim 500 hoogtemeters. Het parcours gaat over het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld. Het parcours is zeer afwisselend met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes.

Inschrijving
Met de voortvarende aanmeldingen in de afgelopen periode heeft de organisatie de verwachting dat de limiet eind juli zal worden behaald. Indien de limiet van 300 deelnemers is bereikt, stopt de inschrijving. Deelnemers kunnen zich nu nog aanmelden voor de Posbank Cross-Duathlon via de website http://www.posbankcrossduathlon.nl